Κείμενο – Φωτογραφίες : Βάσω Τζιτζικάκη

Χθες Κυριακή, ήταν η δεύτερη ημέρα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου άνοιξε το Σάββατο τις πόρτες της στο κοινό, μετά από χρόνια χωρίς επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και μάσκες.
Η Δ.Ε.Θ, ένα καθιερωμένο και αγαπημένο για τους Θεσσαλονικείς – και όχι μόνο- «δρώμενο» που διαρκεί μία εβδομάδα φέτος θύμισε εποχές προ covid. Η Δ.Ε.Θ από την πρώτη κιόλας ημέρα της έναρξης της πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε να πάει να δει και να αγοράσει διάφορα προϊόντα σε τιμές έκθεσης.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μυώντας τον κόσμο στον πολιτισμό τους, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους, σερβίροντας καφέ και παραδοσιακά πιτάκια αλλά και χορεύοντας τους παραδοσιακούς χορούς τους. Καθημερινά, στο περίπτερο 13 θα γίνεται μία γιορτή, τις απογευματινές ώρες όπου είναι προγραμματισμένα διάφορα δρώμενα.
Φυσικά, οι συναυλίες δεν λείπουν από την φετινή ΔΕΘ, γεγονός που είναι από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της για τους επισκέπτες. Πρώτη συναυλία η αγαπημένη σε πολλούς λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα, που παρόλες τις καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν ευνόησαν ιδιαίτερα αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν στον ήχο δεν πτοήθηκε και ξεσήκωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης.
Έως την ερχόμενη Κυριακή καθημερινά η έκθεση θα ανοίγει τις πόρτες της στις 16:00 μμ. έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ όπου και θα ακολουθεί πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών.

Info…

Το εισιτήριο για τη φετινή ΔΕΘ είναι ακριβότερο από άλλες χρονιές και το κόστος του είναι 8 ευρώ, καθώς εκπτώσεις για ανέργους και φοιτητές δεν ισχύουν ως είθισται.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments