Στα πλαίσια του εορτασμού της 21 Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου.
1) Το Γαλεριανό Συγκρότημα
Από τα πιο σημαντικά μνημεία του ρωμαϊκού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, το Γαλεριανό Συγκρότημα. Στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη, και από το Ανάκτορο του Γαλερίου μέχρι τη Ροτόντα, ξεναγούμαστε στην υστερορωμαϊκή και πρωτοχριστιανική ιστορική περίοδο της πόλης.
Η είσοδος στη Ροτόντα κοστίζει 3 Ευρώ κατά άτομο. Νέοι έως 25 χρονών είναι δωρεάν.
2) Παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη
Μέσα από τις σημαντικές και ακόμα εν λειτουργία, παλαιοχριστιανικές εκκλησίες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ανατρέχουμε στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του ρωμαϊκού κράτους, γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική και την τέχνη της εποχής και τις συνδέουμε με το παρόν ως διαχρονικά μνημεία.
3) Οθωμανική Θεσσαλονίκη
Μέσα από τα στενά της Άνω Πόλης και τα δρομάκια του ιστορικού κέντρου, περνάμε από τζαμιά, χαμάμ, τουρμπέδες και κρήνες, και ακολουθούμε τα ίχνη του οθωμανικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης.

Και για τις τρεις ξεναγήσεις δηλώσεις συμμετοχών ΜΟΝΟ τηλεφωνικά, στο 6947-852.909, το Σάββατο 22/02, 11:30-13:00, (δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις με μηνύματα κειμένου –sms,ηχητικά ή μέιλ).
Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των δηλώσεων συμμετοχής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments