Η Virgin Galactic του εκκεντρικού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, ήταν αυτή που από το 2004 ξεκίνησε να σχεδιάζει τουριστικά ταξίδια το διάστημα. Υποστήριζε πως θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει την πραγματοποίηση τους. Ο αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει τα ταξίδια της το 2010 ωστόσο οι προετοιμασίες καθυστέρησαν πολύ και μετά από ένα τραγικό δυστύχημα στις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις το 2014, καθυστέρησαν ακόμη περισσότερο. Τελικά η εταιρεία ανακοίνωσε πως τελικά τα τουριστικά της ταξίδια στο διάστημα θα ξεκινήσουν στο τέλος αυτής της χρονιάς. Στο μεταξύ η Virgin Galactic έχασε την πρωτιά από την εταιρεία του Έλον Μάσκ, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε το πρώτο της τουριστικό ταξίδι στο διάστημα. Στην κούρσα του διαστημικού τουρισμού, μπήκε και ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος ετοιμάζει τη δική του εκδοχή των διαστημικών ταξιδιών.
Από σήμερα η Virgin Galactic ξεκίνησε την πώληση των εισιτηρίων για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα. Η τιμή τους φτάνει τα 450 χιλιάδες δολάρια, για μια πτήση που θα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Προορισμός θα είναι τα όρια του διαστήματος, 90 χιλιόμετρα από τη Γη, όπου οι επιβάτες, μόλις τέσσερις σε κάθε πτήση, θα έχουν τη δυνατότητα για λίγα λεπτά να βλέπουν το περίγραμμα της γης και να νιώθουν την έλλειψη της βαρύτητας.
Για την κράτηση του εισιτηρίου θα χρειαστεί μια μικρή προκαταβολή της τάξης των 150 χιλιάδων δολαρίων. Εξακόσια εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί εδώ και χρόνια σε ανυπόμονους ταξιδιώτες που γράφτηκαν σε λίστα αναμονής, περιμένοντας την ολοκλήρωση των προετοιμασιών. Τους στοίχισε κάτι λιγότερο καθώς πλήρωσαν από 200 έως 250 χιλιάδες δολάρια έκαστος.
Ωστόσο ξεκίνησαν και οι διαμαρτυρίες για αυτά τα ταξίδια, καθώς προκειμένου να ταξιδέψει μια χούφτα ανθρώπων για λίγα λεπτά στο διάστημα, η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι μεγάλη και κάποιος θα πρέπει να νοιαστεί…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments