Καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, η Wizz Air, έκανε αίτηση στις αμερικανικές αρχές για να ξεκινήσει πτήσεις προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πιλότοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της. Η ένωση τους, η Air Line Pilots Affiliation (ALPA), με επιστολή της στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές (DOT), κατηγορεί την Wizz Air για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά και αφήνει αιχμές για την ασφάλεια των πτήσεων της.
Χαρακτηριστικά η ALPA υποστηρίζει ότι η ουγγρική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει χρησιμοποιήσει «μια δηλητηριώδη παράδοση αντιποίνων» για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους της και ότι αγνοεί θέματα που έχουν να κάνουν με κόπωση και ασθένεια του πληρώματος που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.
Οι Αμερικανοί πιλότοι προτείνουν η αίτηση να μπει στον πάγο μέχρι οι αμερικανικές αρχές συμβουλευτούν τις Ευρωπαϊκές για την συμπεριφορά αυτής της εταιρείας στους εργαζόμενους της. «Η Wizz Air είναι μια αντισυνδικαλιστική αεροπορική εταιρεία, που στερείται μιας στιβαρής παράδοσης ασφαλείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ALPA Joe De Pete.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Wizz έχει μπει στο στόχαστρο για τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το δανικό συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension δήλωσε ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο οποίο έχει επενδύσει 3,4 εκατομμύρια δολάρια, λόγω του ότι η Wizz είναι «σε μάχη» με τα εργασιακά δικαιώματα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments