Μπορεί στη χώρα μας τα προνόμια των εμβολιασμένων να αποτελούν ακόμη θέμα συζήτησης, στην Τουρκία ωστόσο είναι γεγονός και αφορούν όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες.
Καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει ταξίδια Ελλήνων προς την Τουρκία θα πρέπει να έχετε υπόψιν τα εξής.
-Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να συμπληρώσετε την τουρκική φόρμα PLF.
-Για να μπείτε στην Τουρκία θα πρέπει να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ ή αρνητικό ράπιντ τεστ.
– Στην Τουρκία θα πρέπει να αποκτήσετε είτε στο κινητό σας είτε σε έντυπη μορφή ένα QR Code που η συντομογραφία του είναι HES. Με αυτό έχετε πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, μουσεία και άλλους τουριστικούς χώρους, εστιατόρια κλπ. Για να αποκτήσετε στέλνετε μήνυμα στον αριθμό 2023 με το οποίο δηλώνετε υπηκοότητα, αριθμό διαβατηρίου έτος γεννήσεως και επώνυμο.
-Αν έχετε σκοπό να κυκλοφορείτε με την δημόσια συγκοινωνία τότε θα πρέπει να συνδέσετε την Istanbul Card (κάρτα που λειτουργεί ως εισιτήριο στα MMM) με τον κωδικό HES.
Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν πολύ, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Τουρκία.
Να θυμάστε επίσης πως όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρνητικό PCR τεστ το οποίο στην Τουρκία στοιχίζει από 25 ευρώ περίπου. Επίσης θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το ελληνικό PLF και να λάβετε το σχετικό QR Code.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments