Από την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία, η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία στάθηκε αλληλέγγυα στο δράμα των Ουκρανών, ενώ έδειξε την αντίθεση της στην ρωσική εισβολή. Μεγάλες εταιρείες κρατήσεων αφαίρεσαν από τα συστήματα τους τα ξενοδοχεία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Από εταιρίες όπως Expedia, Booking.com, TripAdvisor, eDreams, Odigeo, GetYourGuide, The Travel Corporation, G Adventures, Kensington Tours, Trafalgar, SmarTours και Intrepid Travel δεν γίνονται πλέον κρατήσεις σε ρωσικά ξενοδοχεία.
Το ίδιο έκανε και η Airbnb που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα της ενοικίασης μη ξενοδοχειακών καλυμμάτων. Μάλιστα η εταιρεία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει καταλύματα για έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Επίσης την πλατφόρμα της Airbnb χρησιμοποιούν πολλοί για να στηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς, κάνοντας εικονικές κρατήσεις στα καταλύματα τους. Η Airbnb ανακοίνωσε πως σ΄αυτές τις εικονικές κρατήσεις δεν θα κρατά ποσοστό επι των πωλήσεων.
Στη Γαλλία, ο Όμιλος Centaurus ένωσε τις δυνάμεις του με την AHTOP, την Ένωση επαγγελματιών στη Διαμονή και τον Τουρισμό και την Best Western France για να κινητοποιήσουν δυνάμεις και πόρους ώστε να παραδώσουν στους Ουκρανούς, πολλά φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η Γερμανία προσχωρεί σε αυτό το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης. Η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στους πρόσφυγες για να ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση παρέχει διαμονή σε πρόσφυγες σε δημόσια ακίνητα.
Στην Ελλάδα ο Όμιλος Sani/Ikos, προσφέρει σε 300 Ουκρανούς θέσεις εργασίας και δωρεάν διαμονή με τους ίδιους όρους και μισθούς που ισχύουν για τους ντόπιους υπαλλήλους. Το Πόρτο Καρράς ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει Έλληνες ομογενείς που εγκατέλειψαν την Ουκρανία. Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι ανακοινώνουν επίσης ότι διαθέτουν τα ακίνητά τους για να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.
Και όλα αυτά είναι μόνο λίγα από το κύμα συμπαράστασης του τουριστικού κόσμου προς την Ουκρανία και τον λαό της…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments