Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε τι συνέβη την περίοδο που έζησε Ο Ιησούς Χριστός. Να μελετήσετε την Καινή Διαθήκη ή κάποιο άλλο αξιόπιστο ιστορικό βιβλίο, να επισκεφτείτε το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ ή την Παλαιστίνη γενικότερα, η ακόμη και να δείτε τις κινηματογραφικές ταινίες που συνήθως παίζονται στη τηλεόραση την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Υπάρχει επίσης ένας ακόμη τρόπος και αυτός είναι να επισκεφτείτε ένα πάρκο !

Η Holy Land Experience είναι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο παρουσιάζει με αληθοφανή και εντυπωσιακό τρόπο, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους.

Το στήσιμο και η διακόσμηση του πάρκου θα σας μεταφέρει στην αρχαία Ιερουσαλήμ, ενώ θα βιώσετε σε εντυπωσιακές θεατρικές αναπαραστάσεις ότι μάθατε στο σχολείο ή αλλού, με τον Ιησού ακόμη και να φωτογραφείται μαζί του, όταν φυσικά κατέβει από το Σταυρό το Μαρτυρίου, ή πριν…

Η Holy Land Experience άνοιξε το Φεβρουάριο του 2001, κάτω από τις διαμαρτυρίες της Εβραϊκής κοινότητας η οποία ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός του πάρκου ήταν να προσηλυτίσει τους Εβραίους προς τον Χριστιανισμό, κάτι που αρνήθηκαν οι εμπνευστές του πάρκου. Το πιθανότερο επίσης, θα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις και από πλευράς κάποιων Χριστιανών, οι οποίοι θα θεωρούσαν κάτι σαν ιεροσυλία να προβληθεί η ιστορία του Ιησού με αυτό τον κιτς τρόπο. 

Επιπλέον στο πάρκο υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, αλλά και θέατρα που παίζουν ζωντανή μουσική και θεατρικές παραγωγές. Επίσης πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές, εκδηλώσεις, αλλά και Βιβλικές μελέτες για το ευρύ κοινό, ενώ το 2002 άνοιξε και ένα μουσείο σχετικά με τους Άγιους Τόπους.

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και η Adventure Land, με εκθέματα αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως τοίχος αναρρίχησης, κατάστημα παιχνιδιών, παιδικό θέατρο, κέντρο αναψυχής, αλλά και ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής. 

Το κόστος εισόδου για τους ενήλικες, εφήβους και παιδιά είναι 50, 35 και 20 δολάρια αντίστοιχα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελιδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/pg/OmorfaTaxidia/photos/?tab=album&album_id=1321613077916469

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments