Για πολλοίς τουρίστες, κυρίως από τις πλούσιες αραβικές χώρες και την Κίνα, το shopping αποτελεί βασική αφορμή για ένα ταξίδι. Ιδιαίτερα η αγορά ακριβών επώνυμων δυτικών προϊόντων.
Εκατομμύρια ευρώ αφήνουν οι πλούσιοι άραβες και Κινέζοι στα καταστήματα των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Πολλές φορές μάλιστα είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για ώρες έξω από το κατάστημα για να μπουν μέσα σ΄αυτό καθώς δεν χωρούν.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Deloitte για λογαριασμό της Wall Street Journal, η φθηνότερη πόλη στην Ευρώπη για την αγορά επώνυμων ειδών είναι αυτή την εποχή το Λονδίνο. Ο λόγος είναι η στερλίνα που μετά το δημοψήφισμα του Brexit, έχει χάσει σχεδόν 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου.
Μάλιστα η έρευνα αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα. Η τσάντα Speedy 30 της Louis Vuitton, κοστίζει στο Λονδίνο 802 δολάρια, στο Παρίσι φτάνει τα 850 και στη Νέα Υόρκη τα 970 δολάρια. Το πόντσο με κρόσσια (Foulard Fringe Dress) της Balenciaga, στο Λονδίνο κοστίζει 400 δολάρια λιγότερα από ότι στις ΗΠΑ!
Επίσης ένα κασμιρένιο ανδρικό πουλόβερ Brunello Cucinelli πωλείται 843 στο Λονδίνο, 942 στο Παρίσι και 995 στην Ν. Υόρκη.
Ήδη οι ιθύνοντες του Βρετανικού τουρισμού αναζητούν τρόπους για να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία προσελκύοντας τουρίστες που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολλά για να ικανοποιήσουν το πάθος τους για πανάκριβα επώνυμα δυτικά προϊόντα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments