Υπάρχει ένα μικρό γραφικό χωριό στην Αυστρία, 20 χιλιόμετρα βόρεια του Σάλτσμπουργκ, που προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες. Όχι για την ομορφιά του, αλλά για το όνομα του. Ονομάζεται Fucking. Μπορεί στα γερμανικά να προφέρεται Φούκινγκ, όσοι όμως γνωρίζουν έστω και στοιχειώδη αγγλικά, η λέξη αποκτά διαφορετικές διαστάσεις.
Το όνομα, προήλθε από έναν Βαυαρό ευγενή ονόματι Focko που έζησε πριν από 1500 χρόνια.
Ο λόγος που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, δεν είναι για την ομορφιά του, αλλά για να φωτογραφηθούν μπροστά στην πινακίδα στην είσοδο του χωριού, ενίοτε σε πόζες που παραπέμπουν στην αγγλική μετάφραση του ονόματος. Στη συνέχεια ανεβάζουν αυτές τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι κλέβουν τις πινακίδες. Καθώς η αντικατάσταση κάθε πινακίδα στοιχίζει 250 ευρώ, από το 2005 το χωριό επένδυσε σε νέες πινακίδες από σκυρόδεμα για να εμποδίσει τους κλέφτες να τις πάρουν.
Αυτό έχει κάνει τους 104 περίπου κατοίκους του χωριού να αγανακτήσουν με αυτές τις συμπεριφορές και αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα του χωριού αν και παλαιότερα το είχαν απορρίψει επανειλημμένος μετά από ψηφορία.
“Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021”, ανέφερε στη γραπτή απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι να αλλάξουν οι πινακίδες με το όνομα του χωριού…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments