Με το που ο Υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς ανέφερε σήμερα ότι οι χώρες-προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική της κατάσταση, δηλαδή σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη», ξεκίνησαν τα μεθεόρτια.
Αμέσως η Jet2 ανακοίνωσε την αναστολή πτήσεων και πακέτων διακοπών έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου.
Η απόφαση αυτή, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλοι tour operators και αεροπορικές, είναι οδυνηρή και για προορισμούς της χώρας μας στους οποίους η Jet2 έχει προγραμματίσει έντονη δραστηριότητα.
Όπως είχαμε αναφέρει σε προχθεσινή μας ανάρτηση, δυστυχώς οι Βρετανοί, όπως πιθανόν θα συμβεί και σε άλλες χώρες, δεν θα μπορούν να φεύγουν ανεμπόδιστα για διακοπές στο εξωτερικό. Θα πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά μέτρων και περιορισμών που επιβάλει τόσο η χώρα τους όσο και ο προορισμός.
Όλα αυτά εκτός από ταλαιπωρία και αβεβαιότητα, δημιουργούν και μεγάλο επιπλέον κόστος στον τουρίστα. Ένας Βρετανός, ακόμη και αν επιλέξει να κάνει διακοπές σε μια χώρα που η Βρετανία χαρακτηρίζει πράσινη, θα πρέπει συνολικά να κάνει τέσσερα PCR τεστ. Αν είναι μια τετραμελείς οικογένεια, τα τεστ συνολικά για όλους θα είναι 16. Το κόστος είναι μάλλον απαγορευτικό. Αν επιλέξει να κάνει διακοπές σε μια πορτοκαλί ή κόκκινη χώρα, τον περιμένει και καραντίνα στην επιστροφή.
Οι αεροπορικές εταιρείες και τα βρετανικά τουριστικά γραφεία, διαμαρτύρονται έντονα δηλώνοντας πως με αυτούς τους όρους οι περισσότεροι δεν θα ταξιδέψουν.
Για την Ελλάδα που η βρετανική αγορά είναι μια από τις βασικές της, το πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments