Καθώς η υγειονομική κρίση φουντώνει στη Λατινική Aμερική, χτυπά αλύπητα και τις αεροπορικές εταιρείες της περιοχής. Χθες ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Λατινικής Αμερικής, η LATAM, ζήτησε προστασία από τους πιστωτές για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναδιοργανωθεί.. Πριν δυο βδομάδες το ίδιο έκανε και o δεύτερος μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Λατινικής Αμερικής η Avianca.
Η LATAM, που ιδρύθηκε το 2010 από την συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών LAN Airlines της Χιλής και TAM Airlines της Βραζιλίας, έχει και μια σειρά θυγατρικών αεροπορικών εταιρειών σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής, που προς το παρόν δεν επηρεάζονται από την νέα κατάσταση της μητρικής τους. Όλες μαζί έχουν στόλο από 315 αεροσκάφη.
Ιδιοκτήτες της LATAM είναι μια σειρά εταιρειών ανάμεσα στις οποίες οι αεροπορικές εταιρείες Delta Airlines και η πανταχού παρούσα Qatar Airways.
Στο μεταξύ δυο αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη κλείσει λόγω… κορωνοϊού. Πρόκειται για την Avianca Peru και τον εθνικό αερομεταφορέα του Ισημερινού, την TAME, που ιδρύθηκε το 1962 και είχε στόλο εφτά αεροσκαφών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments