Θυμάστε την Ellinair; Ήταν η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ομίλου ενώ εκτελούσε και ελάχιστα τακτικά δρομολόγια. Και ενώ βρισκόταν σε φάση πλήρους αναδιοργάνωσης και ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, ήρθε η πανδημία και ο απροσδόκητος θάνατος του ιδιοκτήτη της Μπόρις Μουζενίδη και η εταιρεία εισήλθε σε περίοδο πλήρους απραξίας, ενώ επέστρεψε τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούσε στους εκμισθωτές.
Στο μεταξύ η εταιρεία απέκτησε νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα την εξυγιάνει και θα ξεκινήσει εκ νέου τη δραστηριότητα της. Εξαιτίας αυτών των υποσχέσεων, τον Αύγουστο του 2022 έλαβε βοήθεια από την ΕΕ ύψους 6,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας.
Ωστόσο δημοσίευμα της ιστοσελίδας https://blacklist.aero/ αναφέρει πως ο νέος ιδιοκτήτης έλαβε τα 6.8 εκατ, ευρώ αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτε. Ούτε καν ξόφλησε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Επίσης το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ενώ η εταιρεία δεν έκανε τίποτε με τα χρήματα που έλαβε, τώρα διεκδικεί και τη δεύτερη δόση βοήθειας άνω των 2 εκατ. ευρώ.
Κοντολογίς το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατονομάζεται στο δημοσίευμα, έκανε ότι έκανε μόνο για να πάρει τα εκατομμύρια της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να πράξει τίποτε από αυτά που όφειλε.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ:
https://blacklist.aero/news/651c0a50b975eb8579c5fca7

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments