Τον έκτο χρόνο διανύουν οι Τουρκικές Αερογραμμές στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησαν το 2011 με τέσσερεις πτήσεις την εβδομάδα και έφτασαν τις δυο πτήσεις την ημέρα. “Γιατί όχι και τρεις πτήσεις την ημέρα” είπε στο χαιρετισμό του ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη Ουτκού Γιαζάν απευθυνόμενος στους τουριστικούς πράκτορες της πόλης. “Με τη δική σας βοήθεια όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε”, συμπλήρωσε ο κ. Γιαζάν.

Όλα αυτά συνέβησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Turkish Airlines στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην οποία κάλεσε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Θεσσαλονίκης να τους ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις στην εταιρεία.

Όπως είπε ο κ. Γιαζάν “τον προηγούμενο χρόνο δεν είχαμε την ευκαιρία να τα λέμε συχνά αλλά από δω και πέρα θα βρισκόμαστε συχνότερα”.

Οι συνεργάτες του κυρίου Γιαζάν ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων της πόλης για τις τρέχουσες εξελίξεις όπως τους νέους προορισμούς στο ήδη τεράστιο δίκτυο της εταιρείας, που μέσω Κωνσταντινούπολης συνδέει τη Θεσσαλονίκη με όλο τον κόσμο κυριολεκτικώς.

Κάτι που άφησε πολύ ικανοποιημένους τους τουριστικούς πράκτορες ήταν ότι ο ελάχιστος αριθμός ατόμων που αποτελούν ένα γκρουπ μειώνεται από δέκα σε έξι καθώς επίσης και σε γκρουπ άνω των 35 ατόμων η θέση του αρχηγού που το συνοδεύει αναβαθμίζεται αυτόματα σε busines class.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού μια πλήρης ενημέρωση για τα μεγέθη και τις δυνατότητες των Τουρκικών Αερογραμμών αλλά και παρουσίαση της Κωνσταντινούπολης ως τουριστικού προορισμού.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά τα χρόνια οι Τουρκικές Αερογραμμές δεν περιορίστηκαν μόνο στο μεταφορικό τους έργο άλλα βοήθησαν και στις προσπάθειες για την τουριστική προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης. Πως έγινε αυτό; Με αποστολές που οργάνωσαν σε αγορές στόχους του εξωτερικού στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων της πόλης. Με αποστολές από ξένες αγορές που έφεραν στη Θεσσαλονίκη για να τους δείξουν τις τουριστικές δυνατότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με δωρεάν εισιτήρια που έδωσαν σε φορείς της πόλης προκειμένου αυτοί να ταξιδέψουν στο εξωτερικού σε τουριστικές εκθέσεις ή εκδηλώσεις και να προβάλουν την πόλη ως τουριστικό προορισμό. Με πολλές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό. Όπως πάντα έλεγε ο κ. Γιαζάν “η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή είναι πανέμορφες και μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες αν γίνουν σωστές προωθητικές ενέργειες. Όσο περισσότεροι τουρίστες έρθουν στην πόλη τόσο ευκολότερα θα γεμίζουν τα αεροπλάνα μας”.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε κοκτέιλ όπου σε ένα χαλαρό περιβάλλον οι τουριστικοί πράκτορες και τα στελέχη των Τουρκικών αερογραμμών είχαν την ευκαιρία να τα πουν μεταξύ τους να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις.

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments