Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Με έκταση πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, είναι σίγουρο πως το νέο lounge της Aegean στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που επισκεφτήκαμε σήμερα, είναι ικανό να φιλοξενήσει την συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Το νέο lounge, που εξυπηρετεί τους επιβάτες της business class, αυτούς που έχουνε τις ανάλογες κάρτες μιλίων αλλά και τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών της συμμαχίας Star Alliance, βρίσκεται στο ισόγειο του νέου τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία» και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει άμεση απευθείας πρόσβαση στην πίστα του αεροδρομίου για απευθείας επιβίβαση στο αεροσκάφος.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο, άνετο και μοντέρνο χώρο, εμπνευσμένο από τη λιτή, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ελλάδας όπου κυριαρχούν οι καμπύλες γραμμές σε συνδυασμό με υλικά υψηλής ποιότητας όπως το μάρμαρο, το μωσαϊκό, το γυαλί και το ξύλο.
Καθώς η Aegean εμμονικά προωθεί τα ελληνικά προϊόντα, στο μπουφέ του lounge περιμένουν τους τυχερούς ταξιδιώτες τοπικά εδέσματα από πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Μάλιστα κάθε απόγευμα, οι χρήστες του lounge μπορούν να κάνουν γευστικές δοκιμές επιλεγμένων τοπικών κρασιών.
Κοντολογίς το νέο lounge της Aegean στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια πλατφόρμα εξοικείωσης των επιβατών, κυρίως των ξένων, με τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Οι τελευταίες ελληνικές γεύσεις πριν εαεροδορπιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Εδώ και πολλά χρόνια, η Aegean είναι ο μεγαλύτερος και πιο σταθερός χρήστης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και η δεύτερη μεγαλύτερη βάση της εταιρείας μετά από αυτή της Αθήνας. Από Θεσσαλονίκη πετά σε 15 προορισμούς εσωτερικού και 14 εξωτερικού, με τον αριθμό να αυξάνεται σταδιακά. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και πέντε νέοι προορισμοί εξωτερικού θα προστεθούν σταδιακά στο υπάρχον δίκτυο από τη Θεσσαλονίκη. Ακούσαμε κάτι για Μιλάνο και Βουκουρέστι. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις που δυστυχώς καθορίζει η πανδημία.
Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει την παραλαβή των νέων της αεροσκαφών που αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία. Από πέρσι παρέλαβε εννέα καινούργια αεροσκάφη, άλλα 12 θα παραλάβει το 2022, δέκα το 2023, ενώ οι παραλαβές των συνολικά 46 καινούργιων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α-320neo θα ολοκληρωθούν το 2025.

 

 

 


.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments