Όταν υπάρχει έκτακτη εκκένωση αεροσκάφους, αυτό που δεν πρέπει να κάνουν οι επιβάτες είναι να προσπαθήσουν να πάρουν μαζί τους τις αποσκευές. Και αυτό γιατί καθυστερεί η εκκένωση με αποτέλεσμα αν υπάρχει πυρκαγιά να μην προλάβουν να κατέβουν όλοι.
Δείτε όμως τι συνέβη σε χθεσινή πτήση της αμερικανικής Spirit Airlines. Την ώρα που το αεροσκάφος επιτάχυνε για να απογειωθεί, ένα πουλί απορροφήθηκε από τον κινητήρα με αποτέλεσμα αυτός να πιάσει φωτιά. Οι πιλότοι ματαίωσαν την απογείωση, ακινητοποίησαν το αεροσκάφος και έδωσαν εντολή για άμεση εκκένωση.
Δυστυχώς κάποιοι επιβάτες αγνόησαν τις εντολές του πληρώματος και θέλησαν να πάρουν μαζί τους τις αποσκευές τους. Κάποιοι μάλιστα τραβούσαν και βίντεο. Ευτυχώς η πυρκαγιά από το κινητήρα δεν επεκτάθηκε και τελικά όλοι κατέβηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.
Δεν συνέβη το ίδιο πριν δυο χρόνια σε εκκένωση φλεγόμενου αεροσκάφους της Aeroflot στη Μόσχα. Τότε δεν πρόλαβαν να κατέβουν και οι 78 επιβάτες με αποτέλεσμα οι 41 να καούν ζωντανοί. Και τότε καταγγέλθηκε πως η εκκένωση καθυστέρησε καθώς κάποιοι επιβάτες πήραν μαζί τους και τις αποσκευές.
Δείτε το βίντεο με την εκκένωση του αεροσκάφους της Spirit Airline

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments