Μια από τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις της φετινής ταξιδιωτικής χρονιάς, ήταν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που πλέον έχει ανέβει πολύ. Επίσης τα φθηνά εισιτήρια των εταιριών χαμηλού κόστους, που κάποτε έκαναν χιλιάδες άτομα να ταξιδέψουν ακόμη και αν δεν το είχαν σκοπό, γίνονται πλέον όλο και πιο δυσεύρετα. Οι αεροπορικές εταιρείες διατείνονται πως είναι η μεγάλη ζήτηση που έχει ανεβάσει τις τιμές.
Ωστόσο η ερευνά του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου DLR που παρακολουθεί το κόστος των εισιτηρίων και δημοσιεύει τα αποτελέσματα της κάθε έξι μήνες, δείχνει πως κάτι άρχισε να αλλάζει.
Η έρευνα έδειξε πως οι τιμές των εισιτηρίων το τελευταίο εξάμηνο είναι σημαντικά πιο ακριβές από το 2019, αλλά με τη σειρά τους φθηνότερες από πέρυσι.
Το εύρος τιμών το φθινόπωρο του 2023 είναι περίπου 58 έως 102 ευρώ ενώ πριν από ένα χρόνο αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο στα 68 με 119 ευρώ.
Για παράδειγμα, η Wizz Air, η φθηνότερη αεροπορική εταιρεία κατά μέσο όρο, η μέση τιμή πτήσης που έβρισκες το φθινόπωρο του 2019 ήταν περίπου 44 ευρώ. Το 2022, αυτή η μέση τιμή ήταν 68 ευρώ και το 2023 έπεσε στα 58 ευρώ.
Η συγκεκριμένη έρευνα αναλύει τις προσφορές 13 αεροπορικών εταιρειών, όλες χαμηλού κόστους, που προσέφεραν πτήσεις από και προς τη Γερμανία. Ωστόσο, στη γερμανική αγορά κυριαρχούν τέσσερις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, με μερίδιο 94%: η Eurowings, η Ryanair, η Easyjet και η Wizz Air.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments