Νέες κινητοποιήσεις έχει ανακοινώσει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) για τις προσεχείς μέρες. Αυτό σημαίνει ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό καθώς θα ακυρωθούν ή θα αλλάξουν ώρα προγραμματισμένες πτήσεις.
Την προσεχή Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Επίσης έχουν προκηρυχθεί δυο 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από ώρα 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από ώρα 07.30 έως 12.30 τοπική.
Σ’ αυτά τα διαστήματα τίποτε δεν θα πετάει και καλό είναι όσοι έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία.
Θυμίζουμε πως οι Ελεγκτές είχαν κάνει δυο τετράωρες στάσεις αυτή τη βδομάδα, την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΕΚΕ, «τα αιτήματά μας για τα οποία λαμβάνουν χώρα οι ως άνω κινητοποιήσεις αφορούν το σχέδιο νόμου ««Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», μέσω του οποίου θίγονται θεσμικού χαρακτήρα δικαιώματα των μελών μας και ειδικότερα οι προτεινόμενες διατάξεις που αφορούν σε θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα (κατάρτιση Σχεδίου Επιδόσεων και σύνδεσή του με το επίδομα και την αποζημίωση Eurocontrol, ασφάλεια πτυχίου, κ.λπ.), καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας κατά τον μήνα Σεπτέμβριο»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments