Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ ανησυχητικά. Μόνο τις τελευταίες μέρες συνέβησαν τέσσερα περιστατικά σε επιβατικές πτήσεις, όπου μπαταρίες λιθίου φορητών συσκευών, πήραν φωτιά. Και στις τέσσερις περιπτώσεις συνέβη μέσα στην καμπίνα των επιβατών με αποτέλεσμα να παρέμβει άμεσα το πλήρωμα και να σβήσει τις φωτιές. Τι θα γινόταν όμως αν οι συγκεκριμένες μπαταρίες ήταν μέσα στις παραδοτέες αποσκευές στο αμπάρι του αεροσκάφους;
 
Τα περιστατικά συνέβησαν:
 
– σε πτήση της Lufthansa από το Λος Άντζελες (LAX) για τη Φρανκφούρτη (FRA) στις 26 Δεκεμβρίου. Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Σικάγο ενώ δύο από τα μέλη του πληρώματος που έσβησαν τη φωτιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία επί τόπου για εισπνοή καπνού.
– σε πτήση της Ural Airlines από τη Μόσχα (DME) προς το Καλίνινγκραντ (KGD) στις 29 Δεκεμβρίου. Ένα power bank επιβάτη εξερράγη τη στιγμή που ένα Airbus A321 της URAL Airlines ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Ο επιβάτης πέταξε τη συσκευή που έκαιγε στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά τμήματα του εσωτερικού του αεροσκάφους και να γεμίσει καπνό η καμπίνα. Οι επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος από τις φουσκωτές τσουλήθρες.
– σε πτήση της JetBlue από Μπρίτζταουν, Μπαρμπάντος (BGI) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F Kennedy της Νέας Υόρκης (JFK). Το περιστατικό συνέβη στην άφιξη του αεροπλάνου και ενώ οι επιβάτες ήταν όρθιοι περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες για να κατέβουν. Τελικά εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τις τσουλήθρες.
– και πρόσφατα σε πτήση της Scoot από την Ταϊπέι προς τη Σιγκαπούρη. Και σ΄αυτήν την περίπτωση το περιστατικό (φώτο) συνέβη ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στο έδαφος έτοιμο να απογειωθεί όταν έσκασε ένα power bank.
Οι αρμόδιες αεροπορικές αρχές ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα και το σημαντικότερο από αυτά θα είναι συσκευές με μπαταρίες λιθίου θα απαγορεύεται να ταξιδεύουν με τις παραδοτέες αποσκευές παρά μόνο μέσα σ΄αυτές που οι επιβάτες έχουν μαζί τους στο αεροπλάνο.
Επίσης θα απαγορεύεται οι μπαταρίες να είναι απεγκατεστημένες, δηλαδή σκέτες μπαταρίες χωρίς συσκευή.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments