Στην Κύπρο μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών δυο νέες αεροπορικές εταιρίες απέκτησαν κυπριακή άδεια. Πρόκειται για την Cobalt (φώτο) και την TUZ
Δυο ακόμη έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και περιμένουν. Πρόκειται για την Charly και τη Fly Orion.
Ωστόσο η αρμοδία υπηρεσία της Κύπρου αδυνατεί να εξετάσει τις δυο αιτήσεις καθώς δεν έχει προσωπικό. Στον τομέα επιθεωρητών Πτητικών Επιχειρήσεων, υπήρχαν δύο επιθεωρητές. Ο ένας αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος συνταξιοδοτείται. Οι προσλήψεις νέων επιθεωρητών προσκρούουν στο γενικότερο πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.
Ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες είναι πολύ σημαντικές επενδύσεις για μία χώρα. Όχι μόνο δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα, αλλά ανοίγουν δρόμους στην οικονομία και τον τουρισμό. Επίσης φέρνουν τουρίστες.
Έτσι η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί άμεσα. Ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό και τελικά επιθεωρητές από την αρμόδια υπηρεσία της Αυστρίας θα εξετάσουν τις αιτήσεις των δυο νέων αεροπορικών εταιρειών για απόκτηση πτητικής άδειας.
Η μια από τις δυο εταιρείες, η Charly, είναι ρωσικών συμφερόντων, θυγατρική της υφιστάμενης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7. Η συγκεκριμένη εταιρεία απέκτησε πρόσφατα τα δικαιώματα χρήσης του λογότυπου των Κυπριακών Αερογραμμών. Έτσι το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας που θα φτάσει στην Κύπρο, ένα Airbus A319, θα είναι βαμένο στα χρώματα των Κυπριακών Αερογραμμών ξυπνώντας μνήμες.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments