Τα αεροπορικά δυστυχήματα στη Ρωσία καλά κρατούν. Σήμερα συνέβη το έκτο περιστατικό για φέτος, στην περιοχή του Ταταρστάν στην κεντρική Ρωσία. Σ’ αυτό έχασαν τη ζωή τους 16 ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές. Μαζί με άλλα έξι άτομα επέβαιναν σε αεροσκάφος τύπου Let L-410 τσέχικης κατασκευής, ηλικίας 34 ετών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πτώση με αλεξίπτωτο.
Κατά την απογείωση από αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Μενζελίνσκ, ένας από τους δυο κινητήρες σταμάτησε να λειτουργεί και οι πιλότοι ζήτησαν να επιστρέψουν πίσω. Κατά την προσγείωση το αεροσκάφος ξέφυγε από τον διάδρομο και προσέκρουσε σε τοίχο και σωρό από κορμούς δέντρων.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 20 αλεξιπτωτιστές και οι δυο πιλότοι. Έχασαν τη ζωή τους 16επιβαίνοντες και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 19.
Όλοι τους ανήκαν στην Ρωσική παραστρατιωτική λέσχη DOSAAF που τα μέλη της επιδίδονται σε στρατιωτικά αθλήματα και δραστηριότητες. Είναι το δεύτερο πολύνεκρο δυστύχημα φέτος αλεξιπτωτιστών της συγκεκριμένης λέσχης. Στις 16 Ιουνίου παρόμοιο αεροσκάφος Let L-410 με αλεξιπτωτιστές, συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 5 από τους 19 επιβαίνοντες.
Το σημερινό περιστατικό είναι το 6ο δυστύχημα στη Ρωσία τη φετινή χρονιά, στα οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά 65 άτομα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments