Το πρώτο συνέβη στο αεροπορικά δύσμοιρο Ιράν όταν αεροσκάφος τη τοπικής αεροπορικής εταιρείας Caspian Airlines, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Ισφαχάν κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει από το διάδρομο και να σταματήσει στον τροχόδρομο. Οι 116 επιβάτες και πλήρωμα, το εγκατέλειψαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες. Πέντε από αυτούς τραυματίστηκαν. Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737-400 ηλικίας τριάντα ετών, ένα από τα πενήντα που απέμειναν να πετάνε στον πλανήτη.
Το άλλο αεροπορικό ατύχημα συνέβη επίσης στο έδαφος σε αεροδρόμιο της Κίνας, ευτυχώς χωρίς θύματα ή τραυματισμούς.
Ένα ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-204 μεταφοράς φορτίου, έπιασε φωτιά την ώρα που ετοιμάζονταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της κινεζικής πόλης Χανγκτσόου προς το αεροδρόμιο του Νοβοσιμπίρισκ στη Σιβηρία. Ήταν φορτωμένο με περίπου 20 τόνους γενικού φορτίου και από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα οκτώ μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως.
Το ηλικίας 20 ετών αεροσκάφος, ανήκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρεία Aviastar-TU Airlines και εκτελούσε πτήσεις για λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας μεταφορών και logistics, Cainiao.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments