Η Japan Airlines ζητά από τους επιβάτες της να παραιτηθούν από τo ή τα γεύματά τους κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Επικαλείται λόγους ηθικής. Κατά την Japan Airlines αυτό θα συμβάλει στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων. Επίσης οι ταξιδιώτες θα ξεκουράζονται καλύτερα καθώς δε θα διακόπτουν τη ξεκούραση τους κατά την πτήση για να φάνε. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις νυχτερινές πτήσεις.
Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη σε όλες τις κατηγορίες κρατήσεων. Αντ’ αυτού η αεροπορική εταιρεία θα δωρίζει «ένα ορισμένο ποσό» σε προγράμματα σχολικών γευμάτων σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η Japan Airlines δεν είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που επικαλείται λόγους ηθικής ή την κλιματική κρίση για να μειώσει τις παροχές προς τους πελάτες της. Η Delta Air Lines προσφέρει την επιλογή παράλειψης γευμάτων στην Business Class από τον Νοέμβριο. Η Air New Zealand παρουσίασε για πρώτη φορά τις βρώσιμες κούπες και ακολούθησαν τα βρώσιμα φλιτζάνια καφέ. Μεταξύ άλλων, η Lufthansa έχει καταργήσει τις πλαστικές συσκευασίες για κουβέρτες σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Ωστόσο αυτά είναι τα πολύ μικρά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα καυσαέρια που αφήνουν τα αεροσκάφη στο πιο κρίσιμο σημείο του πλανήτη την ατμόσφαιρα. Σ΄αυτό οι αεροπορικές εταιρείες δεν αναφέρουν κάτι για ηθική παρά μόνο σφυρίζουν αδιάφορα, ευτυχώς όχι όλες…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments