Η Air China αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων της μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου από τρεις πτήσεις την εβδομάδα σε πέντε. Αυτό θα συμβεί στο θερινό της πρόγραμμα που ξεκινά από τις αρχές Απριλίου.Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για αύξηση του τουρισμού από την Κίνα στην Ελλάδα καθώς πλέον δεν ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της πανδημίας.
Οι αφίξεις από την Κίνα πέρυσι, όταν ίσχυαν ακόμη οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, έφτασαν τις 95 χιλιάδες στο αεροδρόμιο της Αθήνας δηλαδή το 90% της αντίστοιχης κίνησης του 2019.
Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο ξεκινούν -για πρώτη φορά- και τα απευθείας δρομολόγια της Juneyao Air από τη Σαγκάη προς την Αθήνα.
Με βάση τα στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας που παρουσιάστηκαν σε χθεσινή εκδήλωση (φώτο) για το προφίλ των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα, αυτοί έρχονται κατά κύριο λόγο, σε ποσοστό 90% για διακοπές, μένουν 9 ημέρες στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 4 στην Αθήνα, έχουν αγαπημένο προορισμό τη Σαντορίνη σε ποσοστό 65% και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αρχαιολογικές δράσεις. Η περιήγηση περιλαμβάνει σίγουρα ένα τουρ με λεωφορείο στην πρωτεύουσα, επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Φλοίσβο, στον Πειραιά, αλλά και στη Γλυφάδα και το Κολωνάκι για ψώνια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments