Οι συνεχείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί που θέτει κάθε χώρα για να περιορίσει την πανδημία, έχουν κάνει τα ταξίδια μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έφτασε την ταξιδιωτική βιομηχανία στα όρια της.
Για να περιορίσει κάπως το πρόβλημα, η IATA, δηλαδή η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών, δημιούργησε μια εφαρμογή την οποία ονομάζει IATA Travel Pass. Σ΄ αυτήν ο ταξιδιώτης βρίσκει ενημερωμένες πληροφορίες για το τι ισχύει σε κάθε χώρα όσον αφορά στους περιορισμούς και τους κανόνες εισόδου σ΄ αύτην. Επίσης στην εφαρμογή μπορεί να βρει τα αναγνωρισμένα κέντρα τεστ Covid σε κάθε χώρα.
Ωστόσο το δεύτερο κομμάτι της εφαρμογής είναι το πιο σημαντικό καθώς όποιος κάνει τεστ Covid ή εμβολιαστεί, τα εγγεγραμμένα εργαστήρια των τεστ και τα κέντρα εμβολιασμού, θα ενημερώνουν αυτόματα με το αποτελέσματα του τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού την εφαρμογή στο smartphone του χρήστη. Έτσι ο ταξιδιώτης αποκτά ένα είδος υγειονομικού διαβατηρίου αρκεί μέσω της εφαρμογής να συνδέσει τα προσωπικά του δεδομένα με τα ιατρικά δεδομένα. Προϋπόθεση είναι οι χώρες να δέχονται αυτά τα δεδομένα.
Οι δημιουργείς της εφαρμογής υποστηρίζουν πως με το Travel Pass ο ταξιδιώτης θα προσπερνά ελέγχους και περιορισμούς κατά την άφιξη του σε μια χώρα, θα μειώνει την φυσική επαφή στα αεροδρόμια και θα εξοικονομεί χρόνο.
Η Singapore Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δοκιμάζει το σύστημα αυτό στα δρομολόγια μεταξύ Σιγκαπούρης Κουάλα Λουμπούρ και Τζακάρτα. ”
Θα ακολουθήσει δοκιμή στον αεροπορικό όμιλο IAG, που περιλαμβάνει την British Airways και την Iberia, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments