Ένα αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζακάρτα.
Πριν από λίγο εντοπίστηκαν συντρίμμια του, ενώ θεωρείται απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-500 (αυτό της φωτογραφίας) ηλικίας 27 ετών, έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, ανέφερε η FlightRadar24, η γνωστή ιστοσελίδα που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών.
Μετέφερε 59 επιβάτες και έξι μέλη πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών και ενός βρέφους. Εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Τζακάρτα προς το Ποντιανάκ.
Η Sriwijaya Air, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας, με στόλο 19 αεροσκαφών, όλα Boeing 737. Ιδρύθηκε το 2003 ωστόσο τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Στο ιστορικό της έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά ατυχημάτων εκ των οποίων ένα θανατηφόρο. Όλα τα περιστατικά συνέβησαν κατά την προσγείωση των αεροσκαφών.
Στις 13 Οκτωβρίου 2012, συνέβη και ένα απροσδόκητο περιστατικό που δείχνει τα επίπεδα ασφάλειας των αερομεταφορών σ΄αυτή τη χώρα. Τότε, μια πτήση της Sriwijaya Air, που εκτελούσε εσωτερική πτήση, προσγειώθηκε κατά λάθος στη Αεροπορική Βάση Tabing , περίπου 12 χλμ. μακριά από το αεροδρόμιο της Padang που ήταν ο προορισμός της. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης τέθηκαν σε αναστολή.
Θυμίζουμε πως μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018, οι αεροπορικές εταιρίες από την Ινδονησία δεν μπορούσαν να πετάξουν σε Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς ήταν στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των πλημμελών μέτρων ασφάλειας και ελέγχου που ίσχυαν στην χώρα αυτή.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments