Δυο αεροπορικές εταιρείες κλείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενες την τραγική κατάσταση που δημιούργησε η επιδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για τις περιφερειακές  Compas Airlines και Trans States Airlines. Και οι δυο, μαζί με μια τρίτη,  την  GoJet Airlines , ανήκουν  στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο,  την Trans States Holdings. Εκτελούσαν περιφερικές πτήσεις, κυρίως για λογαριασμό των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ,  της  American Αirlineς, της United   και της Delta. Ωστόσο με την κρίση του Κορωνοϊού τα συμβόλαια ακυρώθηκαν.

Η  Compas Airlines,  διαθέτει στόλο  από 32 Embraer E175, τα οποία πετούσαν για λογαριασμό της American Airlines ως American Eagle. Θα κλείσει στις 7 Απριλίου.

Η  Trans States Airlines  είχε  42 Embraer ERJ-145. Θα κλείσει στο τέλος του μήνα. Αρχικά η Trans States Airlines   είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το μήνα πως θα κλείσει στο τέλος του χρόνου, ωστόσο οι εξελίξεις στον Κορωνοϊό επίσπευσαν το κλείσιμο της.

Στο μεταξύ πενήντα δισεκατομμύρια  δολάρια ζητούν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν,  η οποία έχει σχεδόν μηδενίσει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ένωση αερομεταφορών, η  IATA,  προέβλεψε πως οι αεροπορικές εταιρείες στον πλανήτη θα χρειαστούν κρατική βοήθεια 200 δις για να επιβιώσουν.

Θυμίζουμε πως στην Ευρώπη ήδη δυο εταιρείες τερμάτισαν την λειτουργία τους επικαλούμενες την κρίση του Κορωνοϊού. Πρόκειται για τις βρετανικές  Flybe και CargoLogicAir.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments