Στο επάγγελμα του αεροσυνοδού οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που κυριαρχούν καθώς αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, η EasyJet, θέλει να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Όπως λέει: «η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός». ‘Ετσι αναζητά να προσλάβει ως πλήρωμα καμπίνας (αεροσυνοδούς) άντρες και γυναίκες άνω 45 ετών. Η εταιρεία θεωρεί πως αυτές οι ηλικιακές ομάδες έχουν πλούσια εμπειρία ζωής και δεξιότητες στην εξυπηρέτηση πελατών και διαχείρισης ανθρώπων, καθιστώντας τους ιδανικούς υποψηφίους για αυτή τη δουλειά.
Καλεί λοιπόν αυτούς που έχουν ξεπαιδιάσει και δεν έχουν άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις, να ξεκινήσουν μια δεύτερη καριέρα, αυτή τη φορά ως αεροσυνοδοί. Άλλωστε έρευνα της easyJet δείχνει ότι το 78% των Βρετανών γονέων ηλικίας 45 ετών και άνω, θέλουν να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση στη ζωή τους μόλις τα παιδιά τους εγκαταλείψουν το πατρικό τους.
Από το 2018, οι άνω των 45 ετών στα πληρώματα της EasyJet αυξήθηκαν κατά 27%, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο οι άνω των 60 ετών αυξήθηκαν κατά 30%.
Και έτσι συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ συνήθως τα παιδιά είναι αυτά που ακολουθούν τον επαγγελματικό δρόμο των γονιών τους, τώρα οι γονείς είναι αυτοί που ακολουθούν τα παιδιά

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments