Δυο νέα τέρμιναλ ξεκίνησαν την λειτουργία τους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια την προηγούμενη εβδομάδα. Στο αεροδρόμιο της Βιέννης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το τέρμιναλ 2, μετά από ριζική ανακίνηση που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται πως οι μισοί από το σύνολο των επιβατών του αεροδρομίου, θα χρησιμοποιήσουν τον νέο τερματικό σταθμό μεγέθους 20 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Εκεί βρίσκεται το νέο κεντρικό σημείο ελέγχου ασφαλείας, οι πρόσθετες ζώνες παραλαβής αποσκευών και το Vienna Lounge. Επίσης αυξήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια, ανάμεσά στα οποία και ένα νέο vegan εστιατόριο.
Το Vienna Lounge καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην αναμονή των business class επιβατών. Ωστόσο θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και μη busines class επιβάτες, αν πληρώνουν στην είσοδο 49 ευρώ.
Στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε η λειτουργία του τέρμιναλ 2. Ήταν έτοιμο εδώ και καιρό αλλά μπήκε στη ναφθαλίνη λόγω της πανδημίας. Τώρα που η κίνηση στο αεροδρόμιο αυξήθηκε ξεκίνησε τη λειτουργία του. Συνδέεται με το τέρμιναλ 1 με γέφυρα και η πρώτη αεροπορική εταιρεία που το χρησιμοποίησε ήταν η Ryanair. Από τον Απρίλιο αναμένεται να μετακομίσουν εκεί και άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους.
Στο μεταξύ το τέρμιναλ 5 του αεροδρομίου του Βερολίνου, που είναι το πρώην αεροδρόμιο Schönefeld (φώτο αρχείου), παραμένει κλειστό. Και αυτό γιατί λειτουργεί πλέον ως χώρος υποδοχής Ουκρανών προσφύγων.

 

 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments