Καθώς η κίνηση συνεχώς αυξάνει η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών είναι καθημερινή σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στα οποία σε μέρες αιχμής επικρατεί χάος. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει η πανδημία άφησε πολλές αρρυθμίες στον αεροπορικό χώρο και οι ειδικοί λένε πως θα πάρει περίπου δυο χρόνια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα οργάνωσης και επάρκειας προσωπικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες.
Χθες στο αεροδρόμιο Χήθροου στο Λονδίνο, οι επιβάτες πέταξαν για τις διακοπές τους, ωστόσο οι αποσκευές τους έμειναν πίσω. Η επίσημη δικαιολογία ήταν βλάβη στο σύστημα φόρτωσης. Το πότε θα τις παραλάβουν είναι άγνωστο. Ελπίζουν πριν το τέλος των διακοπών τους στα θέρετρα της Μεσογείου. Κάθε αποσκευή κρύβει μέσα όλα τα ταξιδιωτικά όνειρα και μάλιστα μετά από δυο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών.
Βασική αιτία των προβλημάτων είναι η έλλειψη προσωπικού που προκλήθηκε από τις μαζικές απολύσεις στην περίοδο της πανδημίας. Η έλλειψη προσωπικού έχει, ήδη, οδηγήσει σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων στην Ευρώπη, ενώ για τις πτήσεις που δεν ακυρώνονται, οι επιβάτες συχνά αναγκάζονται να υπομένουν τεράστιες ουρές και πολύωρες καθυστερήσεις.
Το Διεθνές Αεροπορικό Συμβούλιο έχει προβλέψει ότι αυτό το καλοκαίρι οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες στα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων .

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments