Καθώς ο κόσμος ταξιδεύει όλο και περισσότερο, οι αεροπορικές εταιρείες βλέπουν τα αεροσκάφη τους να γεμίζουν ευκολότερα και να κερδίζουν περισσότερα. Περίπου 4,3 δισεκατομμύρια αεροπορικά ταξίδια θα πραγματοποιηθούν φέτος και μέχρι το τέλος του 2023 που θα αποφέρουν στις αεροπορικές εταιρείες συνολικά κέρδη 23,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν τζίρο 896 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το 2019 τελευταία χρονιά πριν την πανδημία, τα αεροπορικά ταξίδια ήταν περισσότερα, περίπου 4,54 δισεκατομμύρια, αλλά ο τζίρος χαμηλότερος, περίπου 838 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος όμως τα εισιτήρια ήταν ακριβότερα γι’ αυτό τα κέρδη και ο τζίρος μεγαλύτερα.
Οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν πως φέτος η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια ξεπερνούσε τις δυνατότητες τους καθώς αντιμετώπισαν καθυστερημένες παραδόσεις αεροπλάνων και άλλες επιχειρησιακές δυσκολίες. Έτσι οι τιμές των εισιτήριων αυξήθηκαν.
Για το 2014 η Διεθνής Ένωση των αεροπορικών εταιρειών, η IATA, προβλέπει πως ο αριθμός των αεροπορικών ταξιδιών θα ξεπεράσει αυτόν του 2019, θα είναι δηλαδή ρεκόρ όλων των εποχών. Αναμένουν 4,7 δις επιβάτες και ένα τζίρο που θα προσεγγίσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του πλανήτη.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IATA, η τάση για αύξηση των τιμών στα εισιτήρια δείχνει να επιβραδύνεται το 2024, ενώ τα ποσοστά πληρότητας των αεροπλάνων έχουν ήδη επανέλθει στα επίπεδα προ υγειονομικής κρίσης.
Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες παραγγέλνουν νέα αεροσκάφη κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες, ενώ αναζητούν συνεχώς προσωπικό για να μπορέσουν να τα λειτουργήσουν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments