Η airtickets®, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο με ειδίκευση στα αεροπορική εισιτήρια, ανακοίνωσε τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων πελατών της για τα Χριστούγεννα του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την airtickets®, κορυφαίος προορισμός φέτος τα Χριστούγεννα είναι το Λονδίνο (φώτο). Η Ρώμη έρχεται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων και το Μόναχο, ως κλασικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός, βρίσκεται στην 3η θέση. Η πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ολοκληρώνεται με το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Από τις συνολικές κρατήσεις, διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 3ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.
Οι τιμές ανά κράτηση την περίοδο των Χριστουγέννων, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 290€, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 13€ για τη διαδρομή Αθήνα-Σόφια με επιστροφή, για έναν επιβάτη. Στους τοπ 5 ακριβότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα συγκαταλέγονται η Αβάνα, ο Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Λίμα στο Περού.
Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός, ότι το 44% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις. Σειρά έχουν η Ryanair, η Alitalia, η SAS και η Swiss Airlines.
Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 10 εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν με αναχώρηση την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 7 ημερών, ενώ οι ταξιδιώτες από 35 έως 39 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική κατηγορία. Τέλος, το 20% των χριστουγεννιάτικων κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από έξυπνες κινητές συσκευές.
*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την airtickets® και αφορούν αεροπορικές κρατήσεις που έγιναν από 1.01.2016 – 5.12.2016 για την ταξιδιωτική περίοδο 19.12.2016 – 8.01.2017.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments