Μια σειρά από αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες κατά σύμπτωση όλα κατά την προσγείωση ή την απογείωση στα αεροδρόμια.
– Στο αεροδρόμιο του Μονπελιέ στη Γαλλία, ένα εμπορευματικό αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας West Atlantic, που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, κατά την προσγείωση του ξέφυγε από το διάδρομο και κατέληξε στις όχθες κοντινής λίμνης (φώτο). Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737-400 ηλικίας 29 ετών. Κανείς από τους τρεις επιβαίνοντες δεν έπαθε κάτι. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση για λογαριασμό της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Swiftair.

– Στο αεροδρόμιο της πόλης San Antonio el Estrecho στο Περού, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, ένα αεροσκάφος τύπου BAe Jetstream 32, της τοπικής εταιρείας SAETA Peru, κατά την φάση της απογείωσης του ξέφυγε από το διάδρομο και κατέληξε σε κοντινό χωράφι. Από τος 17 επιβαίνοντες ένας έχασε τη ζωή του και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν. Το αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση ήταν ηλικίας 31 ετών.

– Στο αεροδρόμιο της πόλης του Παναμά, ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, κατά την προσγείωση του εν μέσω καταιγίδας, ξέφυγε από το διάδρομο και κόλλησε στη λάσπη. Οι 166 επιβαίνοντες χρησιμοποίησαν τις φουσκωτές τσουλήθρες για να απομακρυνθούν από το αεροσκάφος ενώ δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Το αεροσκάφος ανήκε στην αεροπορική εταιρεία του Παναμά Copa Airlines και εκτελούσε τακτική πτήση από την πόλη του Μεξικού για την πόλη του Παναμα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments