Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Mentor Travel Specialist, το πρώτο για τη νέα περίοδο. Καθώς η Πόλη είναι βασικός προορισμός στο εκδρομικό του πρόγραμμα, κάλεσε ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών γραφείων από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, για να τους γνωρίσει τον προορισμό και τις παροχές των εκδρομικών του προγραμμάτων.
Η γνωριμία ξεκίνησε από τα μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος όπως το Ιερό Αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισσας, την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, φυσικά το Πατριαρχείο αλλά και την Αγία Ευθυμία στην Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ) στην ασιατική πλευρά της πόλης. Επίσης οι συμμετέχοντες έκαναν ξενάγηση στην Πόλη, την διάσημη κρουαζιέρα στο Βόσπορο (και τον Κεράτιο κόλπο), επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία αλλά και το Galata Port, το εντυπωσιακό λιμάνι κρουαζιέρας που ολοκληρώθηκε πριν ένα περίπου χρόνο στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου. Φυσικά επισκέφτηκαν ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται το Mentor Travel στα οποία μένουν οι εκδρομείς.
Ήταν ένα πολύ χαρούμενο εκπαιδευτικό ταξίδι, ενώ το κλίμα ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο για τον κλάδο, μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας
Το εκπαιδευτικό ταξίδι συνόδευσαν οι εκ των ιδιοκτητών του Mentor Travel Βελισσάριος Χωρινός και Σάββας Βαρικιάν, ενώ αρχηγός ήταν ο Γιώργος Κτενίδης ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα μερακλής στη δουλειά του, με πολλές γνώσεις και εξαιρετική ευφράδεια λόγου.

Info…

Για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το Mentor travel Specialist έχει ετοιμάσει μια μεγάλη γκάμα εκδρομών για την Κωνσταντινούπολη, προγράμματα οδικά και αεροπορικά, διάρκειας τεσσάρων και πέντε ημερών, με διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.
Επίσης έχει ετοιμάσει μια σειρά από εκδρομές σε άλλες περιοχές της Τουρκίας, όπως στη Σμύρνη απευθείας ακτοπλοϊκώς από τη Θεσσαλονίκη, Παράλια Μικράς Ασίας, Καππαδοκία στα Βήματα του Αγίου Παϊσίου και Ανδριανούπολη.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments