Αν βγάλετε αεροπορικό εισιτήριο από το ίντερνετ, θα κερδίσετε 10 με 15 ευρώ, ίσως και τίποτε, ωστόσο όλα θα πρέπει να τα κάνετε μόνος σας. Να αφιερώσετε χρόνο για το ψάξιμο της πιο βολικής πτήσης, μόνος θα κάνετε την κράτηση, την πληρωμή με την πιστωτική σας κάρτα, μόνος το τσεκάρισμα του εισιτηρίου και μόνος θα πρέπει μάθετε τι ισχύει στην συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία με κράτηση, θέση στο αεροσκάφος, χειραποσκευή, τσεκάρισμα, αποσκευές και τόσα άλλα. Κάποιοι είναι εξοικειωμένοι με όλα αυτά και έχουν τον διαθέσιμο χρόνο, κάποιοι όχι.
Ωστόσο αν κάτι απρόοπτο συμβεί στην πτήση σας, πχ μια ακύρωση, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε ολομόναχος. Και δεν είναι μόνο η αλλαγή της ακυρωμένης πτήσης αλλά και ότι την συνοδεύει πχ κράτηση ξενοδοχείου, τράνσφερ, ανταποκρίσεις κλπ.
Αντίθετα αν κάνετε την κράτηση σας μέσω ενός τουριστικού γραφείου, όλα τα παραπάνω θα τα κάνει κάποιος άλλος για εσάς, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρόνο ή να κάνετε κάποιο λάθος πχ στο όνομα της κράτησης, καθώς στις μέρες μας οι αεροπορικές εταιρείες είναι αδυσώπητες και κάθε λάθος το χρεώνουν, μερικές φορές περισσότερο και από την τιμή του εισιτηρίου. Ωστόσο θα σας κοστίσει 10 με 15 ευρώ παραπάνω, που είναι η αμοιβή του τουριστικού γραφείου, μια αμοιβή που πιθανόν να την πληρώσετε και αν κάνετε κράτηση μέσω ίντερνετ.
Το κυριότερο όμως είναι πως αν κάτι απρόοπτο συμβεί στην πτήση σας, κάποιος άλλος θα ασχοληθεί να λύσει το πρόβλημα και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα σας. Να σας αλλάξει την κράτηση και ό,τι άλλο συνοδεύει το εισιτήριο σας, χωρίς εσείς να αγωνιάτε περιμένοντας να απαντήσει κάποιο τηλεφωνικό κέντρο ή στην ουρά ενός γκισέ.
Τα γράφουμε όλα αυτά καθώς στις μέρες μας τα απρόοπτα είναι πλέον πολύ συχνά. Οι απεργίες είναι συνεχείς (πχ Γερμανία) και ακόμη και όταν τελικά δεν γίνονται πχ πριν δυο εβδομάδες στην χώρα μας, η αναστάτωση είναι μεγάλη.
Επίσης οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια δεν έχουν επανέλθει πλήρως από τα απόνερα της πανδημίας, καθώς τους λείπει εξειδικευμένο προσωπικό και αεροσκάφη, ενώ η αδυναμία της εταιρείας κατασκευής κινητήρων Pratt & Whitney να συντηρήσει ή να επισκευάσει τους κινητήρες της, έχει καθηλώσει εκατοντάδες αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα) με αποτέλεσμα σειρές πτήσεων να ακυρώνονται.
Στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λέγονται πλέον ταξιδιωτικοί σύμβουλοι (travel advisors) και αυτό που κάνουν είναι να συμβουλεύουν τους πελάτες τους με την μεγάλη τους εμπειρία, και κυρίως να δίνουν λύσεις και να υπερασπίζονται τα διακαιώματα τους σε κάθε έκτακτη περίσταση. Έχουν την εμπειρία, τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό να το κάνουν στις μέρες μας που το ταξίδι γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη υπόθεση και οι αεροπορικές εταιρείες φορτώνουν στους πελάτες τους τις διαδικασίες που κάποτε οι ίδιες έκαναν…
Γι’ αυτό αν ταξιδεύετε έστω και μια φορά το χρόνο, καλό είναι να έχετε το δικό σας ταξιδιωτικό γραφείο που σας ξέρουν και τους ξέρετε, ώστε αν κάτι απρόοπτο συμβεί να μην είστε μόνος…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments