Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Εκεί που σίγουρα η Θεσσαλονίκη τα πάει καλά είναι στον συνεδριακό τουρισμό. Ανεβαίνει συνεχώς ως συνεδριακός προορισμός, προσελκύοντας όλο και περισσότερα συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις, εκδηλώσεις και εκθέσεις.
Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πολύ καλή λειτουργία του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), του φορέα που ίδρυσαν ιδιώτες με άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό, προκειμένου να προωθήσει την πόλη ως συνεδριακό προορισμό και να διεκδικήσει συνέδρια για λογαριασμό της.
Χθες το TCB έκοψε την πίτα του στο εξαιρετικό χώρο του Ble Vin. Και αν κάποτε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν τρεις και ο κούκος χθες συνέβη το αδιαχώρητο. Και αυτό γιατί τα μέλη του TCB αυξάνονται συνεχώς, καθώς με την δουλειά του κέρδισε την εμπιστοσύνη μικρών και μεγάλων εταιρειών και επιβραβεύουν το έργο του. Ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, γραφεία εκδηλώσεων και συνεδρίων, αεροπορικές εταιρείες, χώροι εστίασης και εκδηλώσεων, μουσεία, είναι μόνο μερικοί από τους κλάδους που συμμετέχουν στο TCB. Μόνο φέτος από την αρχή της χρονιάς στα μητρώα του προστέθηκαν 12 νέα μέλη.
Η αύξηση των μελών είναι πολύ σημαντική καθώς με τις συνδρομές τους στηρίζουν την λειτουργία του TCB και αυξάνουν τη δύναμη του για την τουριστική προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του φορέα, στις δράσεις που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό, δράσεις που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την προβολή και προώθηση της πόλης αλλά και την εκπαίδευση των μελών του στις νέες εξελίξεις στη βιομηχανία των συναντήσεων, όπως ονομάζεται πλέον διεθνώς ο συνεδριακός τουρισμός.
Ο κ. Ασλάνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο για την πολύτιμη συμπαράσταση στο TCB και τις συνέργειες που πραγματοποιούν οι δυο φορείς, για να απαντήσει ο κ. Θάνος πως «δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το αυτονόητο. Να ακούμε τους επαγγελματίες, να πιστεύουμε σ΄αυτούς και γι΄ αυτό στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια».
Η διαδικασία της βασιλόπιτας ανέδειξε 21 τυχερούς που κέρδισαν αντίστοιχα δώρα που δωροθέτησαν τα μέλη του TCB.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments