Η «Ημέρα του Αμπελουργού» έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στη Μεγάλη Παναγία στην Ανατολική Χαλκιδική κάθε χρόνο στις αρχές του Φλεβάρη, ώστε να συνάδει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Τρύφωνος προστάτη της αμπελουργίας την 1 Φεβρουαρίου. Φέτος αυτό θα συμβεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου μέσω εκδήλωσης – παρουσίασης της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «ενώνουμε τον Άθωνα και το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα», την οποία δημιούργησε ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τους οινικά δικτυωμένους Δήμους Δράμας και Τσάρεβο (Βουλγαρία).
Η εκδήλωση θα αποτελέσει την πρώτη δραστηριότητα ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ, που αναβιώνουν φέτος από το Δήμο Αριστοτέλη, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, πανεπιστημιακοί, τουριστικοί πράκτορες και φυσικά όλοι οι επιχειρηματίες – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί:

1. Επίσκεψη σε επιλεγμένα σημεία με οινική σήμανση,
2. Επίσκεψη σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία – Παρουσίαση του σχεδίου marketing για τον οινικό τουρισμό,
3. Παρουσίαση της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα» σε συνεργασία με τη Δράμα και το Τσάρεβο της Βουλγαρίας. Θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Ταραζά (φώτο).
Η πρωτοβουλία αποτελεί μεταξύ άλλων δραστηριότητα του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, το οποίο συνεχίζει να «συνομιλεί» με τα Βαλκάνια για την ανάπτυξη μιας ποιοτικής τουριστικής ροής σε όλο το εύρος του Δήμου Αριστοτέλη, όλες τις εποχές του χρόνου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments