Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη χθες στη βόρεια Σιβηρία. Ένα μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Antonov An-2R (φώτο), της τοπικής αεροπορικής εταιρείας Naryan-Mar Air Enterprise, συνετρίβη σε συνθήκες παγετού και χαμηλής ορατότητας, περίπου 10 χλμ. από την Karatayka. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ένας από τους συνολικά 12 επιβαίνοντες.
Το σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφος ηλικίας 40 ετών, εκτελούσε δρομολόγιο μετ’ επιστροφής από το αεροδρόμιο Naryan-Mar στον Ust-Kara και πίσω μέσω Karatayka. Στις 13:20 το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ust-Kara και κατευθύνθηκε προς την Karatayka. Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η πτήση δεν μπόρεσε να προσγειωθεί εκεί και κατευθύνθηκε προς το εναλλακτικό αεροδρόμιο Varandey. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο αργότερα.
Η εταιρεία Naryan-Mar Air Enterprise στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, έχει στο ιστορικό της ένα ακόμη δυστύχημα, και αυτό με παρόμοιο αεροσκάφος. Συνέβη το 2017 και έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.
Στο μεταξύ ένα ακόμη περαστικό συνέβη χθες στη Σιβηρία. Ένα αεροσκάφος Antonov An-26 της εταιρείας IrAero, κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ, άνοιξε η καταπακτή με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος πολλές από τις αποθηκευμένες αποσκευές.
Το αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε κάτι ωστόσο πολλοί έχασαν τις αποσκευές τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments