Μπορεί στην Ευρώπη να έχουμε ξεχάσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας ωστόσο σε χώρες της Άπω Ανατολής ισχύουν ακόμη.
Η Ιαπωνία σήμερα άνοιξε τα σύνορα της στους τουρίστες. Η χώρα επιτρέπει πλέον τα ταξίδια χωρίς βίζα από δεκάδες χώρες, κατήργησε το ανώτατο όριο εισόδου των 50.000 ατόμων και τερμάτισε την απαίτηση οι τουρίστες να ταξιδεύουν μόνο με γκρουπ.
Ωστόσο ορισμένα πρωτόκολλα παραμένουν σε ισχύ. Οι επισκέπτες για παράδειγμα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να έχουν αρνητικό τεστ PCR. Πολλά καταστήματα και εστιατόρια εξακολουθούν να απαιτούν τη χρήση μάσκας και την απολύμανση των χεριών στις εισόδους, αν και γίνεται λόγος για χαλάρωση τέτοιων συστάσεων σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.
Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν στην Ιαπωνία δηλώνουν θεαματική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι η επιστροφή των τουριστών θα φέρει περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, χρήματα που θα τονώσουν το αδύναμο τελευταία ιαπωνικό νόμισμα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments