Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, είναι το Αρχοντικό Ωρολογόπουλου. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της παραδοσιακής συνοικίας Ντολτσό περικυκλωμένο από άλλα αρχοντικά της πόλης.
Πρόκειται για το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Ωρολογόπουλου, ένα διώροφο κτήριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, από τα παλαιότερα της περιοχής. Πριν από οκτώ χρόνια μετατράπηκε σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο που ανεβάζει ψηλότερο το επίπεδο φιλοξενίας της πόλης.
Διαθέτει εννέα ευρύχωρα δωμάτιά (από 25 τ.µ.) που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 22 άτομα. Πρόκειται για ψηλοτάβανα δωμάτια με παραδοσιακά έπιπλα που σου δίνουν την αίσθηση ότι μένεις σε ένα μακεδονίτικο αρχοντικό στην εποχή που αυτό χτίστηκε.
Αν και παραδοσιακό, προσφέρει όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή. Το πρωινό ή τον καφέ σας θα το απολαύσετε στην ατμοσφαιρική εσωτερική του αυλή, πριν πάρετε τους δρόμους για να ανακαλύψετε αυτή την συγκλονιστική πόλη που λέγεται Καστοριά.

Info…

Στην Καστοριά βρεθήκαμε στα πλαίσια ενός δημοσιογραφικού ταξιδιού του Δήμου Καστοριάς, που διοργάνωσε η εταιρεία Wise Ram, που ειδικεύεται στην προβολή και προώθηση προορισμών.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments