Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που οργάνωνε χθες Τρίτη η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) στα πλαίσια της 86ης ΔΕΘ. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Τουρισμός-Νέες προκλήσεις στη μετά Covid εποχή».
Αναζητώντας λοιπόν τις νέες προκλήσεις στη μετά Covid εποχή, στην εκδήλωση μίλησαν δια ζώσης ή διαδικτυακά:
– ο Μιχάλης Ζορπίδης , Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ και Επιχειρηματίας Τουρισμού.
– ο Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων FedHATTA
– ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
– Η Βούλα Πατουλίδου Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και
– ο Βύρων Θεολόγης Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.

Χαιρετισμό έκαναν οι:
– Αλέξανδρος Θάνος Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– Η Μαρία Καραγιάννη αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Κούβελας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του ΕΕΘ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους που γέμισαν την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Νικόλαος Γερμανός, πρότεινε τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης το οποίο θα υλοποιήσουν από κοινού φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.
Το συμπέρασμα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και χαιρετισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι ότι οι εκπρόσωποι των φορέων έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίληψη από τους επαγγελματίες για τις προκλήσεις στη μετά Covid εποχή του τουρισμού και η σύγκλιση μεταξύ τους αποτελεί ακόμη ζητούμενο.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments