Τα ΒορΟινά, η οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο «σπίτι» της, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή εκδήλωση κρασιού στην Ελλάδα, μία μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γνώστες και μη της αέναης οινικής μας κληρονομιάς.
Άλλωστε τα ΒορΟινά, όπως και όλες οι εκδηλώσεις της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», στόχο έχουν την ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας στη χώρα μας, μέσω της γευστικής δοκιμής κορυφαίων οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, που θα προσφέρουν τη γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και κυρίως με τους δημιουργούς τους.
Στα ΒορΟινά συμμετέχουν τα 32 μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
Σημειώστε πως στην εκθεσιακή διάταξη των τραπεζιών στα ΒορΟινά, τα τραπέζια των Οινοποιών θα είναι σύμφωνα με περιοχές ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ κρασιών.
Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση:
– Ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις
– ΒορΟινά συν+
Επιπλέον, το κοινό μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό φωτογραφίας που έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη»! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 21:00 ενώ στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση όπου οι τρεις πρώτοι/ες νικητές ή νικήτριες θα λάβουν ως έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments