Το Βελιγράδι επισκέφτηκε πρόσφατα ο Νίκος Σαπουντζής, ιδιοκτήτης της εταιρείας Tourism Plus, που ασχολείται με το τουριστικό μάρκετινγκ και την προώθηση προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων. Η Tourism Plus ειδικεύεται στην αγορά της Σερβίας προωθώντας την Ελλάδα στη γειτονική χώρα και την Σερβία στην Ελλάδα. Μάλιστα εκπροσωπεί αποκλειστικά από το 2014 τον Οργανισμό Τουρισμού Βελιγραδίου στην χώρα μας.

Στην επίσκεψη του στο Βελιγράδι ο κ. Σαπουντζής συναντήθηκε κατά σειρά με:

-Την Άντζελα Βαρελά, Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στο Βελιγράδι
– Τον Πρέσβη της χώρας μας στη Σερβία κ. Γεώργιο Διακοφωτάκη και τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας Βασίλειο Σκρόνια, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ, Μάριο Μπελιμπασάκη, Σύμβουλο ΟΕΥ και Χάρη Γαργαλίδη, Γραμματέα Τύπου-Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας
– Τον Miodrag Popovic, Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου(TOB)
– Την κα Tijiana Maljkovic, Γενική Γραμματέας Τουρισμού Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερβίας και Τουριστική Πράκτορα.
– Τον Νικόλαος Σλιουσαρένκο, Πρόεδρο Hellenic Business Association of Serbia
– Επίσης συνομίλησε με το Aleksandar Senicic, Γενικός Διευθυντής YUTA, Ένωση Τουριστικών Γραφείων Σερβίας
– Τέλος ο κ. Σαπουντζής συναντήθηκε στο παλάτι με τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την πριγκίπισσα Αικατερίνη. Μετά τη συνάντηση με το Πριγκηπικό Ζεύγος, έγινε ξενάγηση στο παλάτι, με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκεί παρουσιάσεις για την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.
Στα πλαίσια του ταξιδιού ο κ. Σαπουντζής παρέθεσε δείπνο με προσκεκλημένους εκπροσώπους τουριστικών και οικονομικών φορέων του Βελιγραδίου, καθώς και των μεγαλύτερων τουριστικών γραφεία του Βελιγραδίου και του Νις ( Kontiki, Mladost, Odeon, Filip, Euroturs, Glob Metropoliten),
Όπως μας είπε ο κ. Σαπουντζης: «Σκοπός της επίσκεψης μου στο Βελιγράδι ήταν η αναθέρμανση προσωπικών μου σχέσεων με τουριστικούς – επαγγελματικούς φορείς της Σερβίας, που κρατούν από τη δεκαετία του 80, και επιβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας και στο μέλλον, προς όφελος την Ελλάδας αλλά και της Σερβίας, μιας και, από τη μία προωθώ Ελληνικούς προορισμούς και την Ελλάδα εν γένει στη γείτονα, και από την άλλη εκπροσωπώ αποκλειστικά από το 2014 τον Οργανισμό Τουρισμού Βελιγραδίου στην χώρα μας.
Οι προβλέψεις για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Σερβία για το 2022 είναι οι 900.000 αφίξεις, κοντά στο 2019. Οι προβλέψεις για τον εξερχόμενο τουρισμό από Ελλάδα για Σερβία, κυρίως Βελιγράδι, για το 2022 είναι οι 90.000 κατάτι αυξημένες και από το 2019, γιατί το Βελιγράδι αποτελεί πολύ δυνατό value for money προορισμό, με πολιτισμό, γαστρονομία, night life, καλά ξενοδοχεία, άριστη οδική και αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments