Για απεργίες ετοιμάζονται τα πληρώματα καμπίνας (αεροσυνοδοί) της Ryanair που εδρεύουν στην Ισπανία. Το συνδικάτο τους έχει προκηρύξει απεργίες για έξι μέρες στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα στις 24,25,26 και 30 Ιουνίου, αλλά και 1 και 2 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ένωση εργαζομένων USO, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις συνθήκες εργασίας, αλλά και στο επίπεδο των μισθών τους.
Αν οι απεργίες πραγματοποιηθούν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση στα αεροπορικά ταξίδια, που αυτό το καλοκαίρι περιγράφονται με την λέξη χάος.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, έχουν δημιουργήσει χαώδεις καταστάσεις σε πολλά Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, όπου οι πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι αεροπορικές εταιρείες αδυνατούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα τους και ακυρώνουν πτήσεις. Η Lufthansa ανακοίνωσε την ακύρωσης επιπλέον 900 πτήσεων για τον Ιούλιο.
Τις προηγούμενες μέρες απεργίες πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε αεροδρόμια της Ιταλίας καθώς και στο κεντρικό αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle, που είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και την ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments