Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Από σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο. Το όνομα του On Residence, αν και οι Θεσσαλονικείς όταν θα ακούνε γι΄αυτό το μυαλό τους θα πηγαίνει στο ιστορικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα. Και αυτό γιατί το On Residence δημιουργήθηκε στο ιστορικό κτίριο που για πολλά χρόνια στέγαζε το γνωστό εστιατόριο από το οποίο έμεινε μόνο η διώροφη πρόσοψη και στη θέση του δημιουργήθηκε ένα επταώροφο σύγχρονο κτίριο που έδεσε αρμονικά. Έτσι αυτό το σημείο της παραλίας της Θεσσαλονίκης που για δεκαετίες παρέμενε σκοτεινό και ενίοτε εστία μόλυνσης, απέκτησε λάμψη και ομορφαίνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Έτσι το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα αναστήθηκε και ξεκίνησε και αυτό την λειτουργία του σήμερα, φιλοδοξώντας να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην γαστρονομία της πόλης. Έχει κρατήσει την εικόνα και την αισθητική του ιστορικού εστιατορίου, ενώ κάποια στοιχεία του είναι τα αυθεντικά που διασώθηκαν. Είναι σίγουρο πως στους παλαιότερους θεσσαλονικείς που είχαν προλάβει το Όλυμπος Νάουσα, η εικόνα του θα επαναφέρει θύμισες και ίσως προκαλέσει συγκίνηση.
Εντυπωσιακή και η εμφάνιση των σερβιτόρων, άνδρες και γυναίκες, που συμπληρώνουν την εικόνα και παραπέμπουν σε εκείνη τη ρομαντική εποχή.
Το Όλυμπος Νάουσα προσφέρει ελληνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη της εκδοχή. Το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα ανήκει στον γνωστό σεφ Δημήτρη Τασιούλα, που έχει συνδέσει το όνομα του με την σύγχρονη γαστρονομία της πόλης, μαζί με την δεκαπενταμελή του ομάδα. Παστίτσιο, φρικασέ, κερκυραϊκή παστιτσάδα, γεμιστά και άλλα παρόμοια πιάτα, κρεατικά και θαλασσινά, περιλαμβάνονται τον κατάλογο του εστιατορίου, μαζί με μια εντυπωσιακή γκάμα γλυκών.
Το Όλυμπος Νάουσα διαθέτει και κήπο όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας πατώντας σε γρασίδι, ενώ εκεί σερβίρεται το πρωινό του ξενοδοχείου.

 

 
 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments