Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη
 
Στο κέντρο της Μάλτα βρίσκεται η Mdina (Μεδίνα), η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Μία οχυρωμένη καστρούπολη, η οποία πέρασε από τα χέρια πολλών κατακτητών, γεγονός που διαφαίνεται στην αυθεντική αρχιτεκτονική της που είναι ένα κράμα μπαρόκ, με έντονα Αραβικά στοιχεία, τα οποία συντελούν στην δημιουργία του χαρακτηριστικού μεσαιωνικού της χαρακτήρα. Σίγουρα από την πρώτη κιόλας στιγμή εντυπωσιάζεσαι και μεταφέρεσαι σε μία άλλη εποχή, περπατώντας στα στενά της στα οποία παρατηρείς την παντελή έλλειψη αυτοκινήτων, αφού δεν επιτρέπεται η κίνησή τους – εκτός από αυτά των ελάχιστων (περίπου 300) κατοίκων της.
Οι δύο πύλες της πόλης είναι ιδανικές για μία κυκλική διαδρομή, μπαίνοντας από την πύλη των Ελλήνων και βγαίνοντας από την κεντρική πύλη, εφόσον προηγουμένως έχεις περιηγηθεί και περιπλανηθεί εντός της.
Στους δρόμους της Μεδίνα, παρατηρεί κανείς ταμπέλες που ζητούν την ησυχία εκ μέρους των επισκεπτών. Για τον χαρακτηρισμό της ως «Σιωπηλή Πόλη» υπάρχουν πολλές θεωρίες, όμως η πιο έγκυρη έγκειται στην παρουσία πολλών περίκλειστων μοναστηριών. Περπατώντας ανακαλύπτει κανείς πολλά ενδιαφέρονται κρυμμένα μυστικά τα οποία με την απαραίτητη ξενάγηση είναι εύκολα προσβάσιμα και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η βόλτα καταλήγει σε μία πανοραμική θέα του Βόρειου τμήματος του νησιού.
Ακόμα, κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών είναι το γεγονός πως πολλές σκηνές της σειράς Game of Thrones (αλλά και άλλων διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, όπως ο Μονομάχος, ο Κόμης Μοντεκρίστο κλπ.) γυρίστηκαν εκεί όπως και σε πολλά μέρη της Μάλτα χάριν στα εξεχούσης σημασίας και ομορφιάς κτίρια της.
Η μεσαιωνική αύρα, τα εντυπωσιακά κτίρια, τα γραφικά πλακόστρωτα στενά και τα ιδανικά για φωτογραφίες τοπία της είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για να την επισκεφθείς!
 
Info…
 
Την Μάλτα επισκεφθήκαμε με το τουριστικό γραφείο Silver Holidays, που ξέρει τη Μάλτα πολύ καλά καθώς εδώ 27 χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό, με αναχωρήσεις κάθε βδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επόμενη αναχώρηση του Αγίου Πνεύματος και όλο το καλοκαίρι!
 
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments