Λόγω της επιβολής των κυρώσεων της δύσης, τα αεροπορικά ταξίδια από και προς την Ρωσία έχουν δυσκολέψει δραματικά. Και αυτό γιατί ελάχιστες αεροπορικές εταιρείες πετούν πλέον προς και από ρωσικά αεροδρόμια, ενώ οι Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τα διεθνή τους δρομολόγια, πλην μερικών προς «φιλικές» χώρες τύπου Λευκορωσίας.
Ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες Ρώσοι που εγκαταλείπουν την Ρωσία, άλλοι γιατί δεν αντέχουν το ασφυκτικό καθεστώς Πούτιν και άλλοι γιατί φοβούνται μια επιστράτευση ή μια σοβαρή οικονομική κρίσης στη Ρωσία.
Είναι αυτοί που ο Πούτιν σε προχθεσινό του παραλήρημα χαρακτήρισε «προδότες και μπάσταρδους», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της ρωσικής κοινωνίας».
Από την αρχή της κρίσης η εγκατάλειψη της Ρωσίας γίνεται κυρίως μέσω Σερβίας, Τουρκίας ή Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς οι χώρες αυτές δεν συμμετέχουν στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στο καθεστώς Πούτιν. Οι πτήσεις από Τουρκία, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς και από τη Ρωσία, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις έχουν τριπλασιαστεί λόγω της μεγάλης ζήτησης. Επίσης οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια έχουν εκτοξευτεί για τους ίδιους λόγους.
Πριν τρεις μέρες οι πτήσεις της Air Serbia σταμάτησαν λόγω της διεθνούς πίεσης.
Που πήγαν όμως όλοι αυτοί οι Ρώσοι που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μέσω Βελιγραδίου, Κωνσταντινούπολης και Ντουμπάι;
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, από το Βελιγράδι οι Ρώσοι συνέχισαν για Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ελβετία και Κύπρο, από την Κωνσταντινούπολη για Γερμανία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία και από Ντουμπάι συνεχίζουν προς τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία. Αυτά είναι κυρίως μέρη όπου οι Ρώσοι έχουν πολλούς συγγενείς ή έχουν ακίνητη περιουσία.
Θυμίζουμε αυτό που κατά καιρούς φημολογείται, πως μόνο στη Χαλκιδική οι Ρώσοι έχουν αγοράσει τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 12 χιλιάδες σπίτια, δηλαδή μια ολόκληρη πόλη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments