Η Qatar Airways και ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ, ανακοίνωσαν ότι από την 1η Νοεμβρίου, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος τύπος βίζας μετεπιβίβασης, που θα επιτρέπει στους επιβάτες όλων των εθνικοτήτων με στάση πέντε ωρών ή παραπάνω στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ της Ντόχα, να εισέλθουν στο Κατάρ για έως και 96 ώρες μεταξύ των πτήσεών τους. Όλες οι βίζες παραχωρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ.
Η πρωτοβουλία για δωρεάν βίζα μετεπιβίβασης είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Qatar Airways και του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ, που σκοπό έχει να καθιερώσει τη χώρα ως φιλικό τουριστικό προορισμό και να προσελκύσει περισσότερους διεθνείς επισκέπτες.
Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για την δωρεάν βίζα μετεπιβίβασής τους μέσω οποιουδήποτε γραφείου της Qatar Airways, ή οnline εδώ: https://transitvisa.qatarairways.com/transitvisa/online/qrvisa/applyVisa/search
Για να εγκριθούν για βίζα μετεπιβίβασης οι επιβάτες πρέπει να έχουν επιβεβαιωμένο εισιτήριο προς το Κατάρ, μαζί με επιβεβαιωμένο εισιτήριο σε άλλον προορισμό από το Κατάρ με πτήση της Qatar Airways. Μπορείτε να βρείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της αίτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.qatarairways.com/global/en/qatar-transit-visa.page
Για να μπορέσουν οι επιβάτες να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο τη νέα βίζα μετεπιβίβασης, η Qatar Airways έχει αναθεωρήσει τους ναύλους της για τις διεθνείς πτήσεις που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ. Αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες να κάνουν δωρεάν στάση στη Ντόχα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στο εισιτήριό τους, σε ταξίδι είτε προς το Κατάρ είτε από το Κατάρ. Ωστόσο, για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από τις χώρες του Κόλπου και τη Μέση Ανατολή με εισιτήρια μετ ‘επιστροφής η στάση στη Ντόχα θα είναι δωρεάν μόνο στο κομμάτι της πτήσης αναχώρησης.
Για να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν βίζα μετεπιβίβασης, οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες από τη στιγμή άφιξης τους στο Κατάρ. Επίσης απαιτείται μια έγκυρη διεύθυνση email για τη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης της βίζας, η αίτηση για την οποία θα πρέπει να γίνει το λιγότερο επτά ημέρες (οι αργίες εξαιρούνται) ή το περισσότερο σε 90 ημέρες πριν από την άφιξη στο Κατάρ.
Μόλις εγκριθεί, η βίζα μετεπιβίβασης θα έχει ισχύ 90 ημερών από την ημερομηνία της έκδοσης της, ενώ θα ισχύει για μία μόνο είσοδο στο Κατάρ. Οι επιβάτες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα εγκεκριμένο, εκ των προτέρων, αντίγραφο της βίζας κατά τη στιγμή της επιβίβασης στο αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς και κατά την άφιξή τους στο Κατάρ.
Για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη μετεπιβίβαση τους μέσω του Κατάρ, οι επισκέπτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ειδικά πακέτα Discover Qatar, που διατίθενται από την Qatar Airways Holidays και τα οποία περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως σαφάρι στην έρημο, περιηγήσεις στην πόλη, επισκέψεις στα Katar Cultural Village, Souq Waqif και το Pearl-Qatar island, επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί τέχνης, αρχιτεκτονικές περιηγήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments