Η Ryanair είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, σε στόλο και αριθμό επιβατών, ωστόσο αυτό δεν αρκεί στον φιλόδοξο ιδιοκτήτη της, τον Michael O’Leary (φώτο), καθώς θέλει να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη. Έτσι σύμφωνα με δηλώσεις του, στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιάσει τους επιβάτες της μέχρι το 2026. Δηλαδή σε τέσσερα χρόνια, έχει στόχο να μεταφέρει 225 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο από 114 που είναι τώρα. Για να το πετύχει αυτό, θα προσθέσει στο στόλο της άλλα 210 αεροσκάφη, φτάνοντας συνολικά τα 650 από περίπου 450 που είναι σήμερα.
Ο Ιρλανδός ιδιοκτήτης της Ryanair, θεωρεί πως είναι μια καλή εποχή να αυξήσει το στόλο του καθώς λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα αεροσκάφη στην αγορά και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Όπως ισχυρίζεται ο κ. O’Leary, η Boeing από την οποία αγοράζει τα αεροσκάφη του, δεν μπορεί αυτή την εποχή να παραδώσει περισσότερα αεροπλάνα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ωστόσο οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης έχουν περίπου 500 αεροσκάφη που θα πρέπει να πάρουν πίσω από αεροπορικές εταιρείες οι οποίες σταμάτησαν να πληρώνουν μισθώματα.
Θυμίζουμε πως στην προ πανδημίας εποχή, τα ετήσια καθαρά κέρδη της Ryanair, ξεπερνούσαν το ένα δις, ποσό που οι ιδιοκτήτες ακόμη και των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments