Ανοικτή πρόσκληση προς τους Έλληνες να επισκεφτούν την Αίγυπτο απεύθυνε ο Διευθυντής του Αιγυπτιακού Γραφείου Τουρισμού για την Ελλάδα, Emad F. Abdalla. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αιγυπτιακής παρουσίας στην έκθεση Philoxenia, ο κ. Abdalla στάθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που ξεκινούν από τις μέρες του Μ. Αλεξάνδρου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η Αίγυπτος δεν είναι μόνο κοντά στην Ελλάδα, αλλά και στις καρδιές των Ελλήνων», τόνισε ότι η ελληνική κοινότητα στη χώρα του ήταν πάντα δυνατή και ενεργή με ζωτικό ρόλο στην αιγυπτιακή οικονομία, ενώ επισήμανε τη συνεισφορά των δύο λαών επιστημονική και πολιτιστική ανάπτυξη του σύγχρονου κόσμου. Υπογράμμισε δε τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας την προ δύο μηνών τριμερή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου με συζητήσεις που είχαν στο επίκεντρο την ενέργεια και τον τουρισμό.
Ο κ. Abdalla αναφερόμενος στην Αίγυπτο σημείωσε ότι πρόκειται για έναν εξωτικό, αλλά οικονομικά προσιτό προορισμό, μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Ελλάδα. Επίσης, πρόσθεσε ότι πιθανόν να είναι και ο πλουσιότερος ιστορικά προορισμός εκτός Ελλάδας. Συνδυάζει ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία με όμορφες παραλίες σε ένα ζεστό κλίμα. Τόνισε δε ότι με την πρόσφατη υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας, η Αίγυπτος έγινε ελκυστικότερος προορισμός, ακόμα και για τα περιορισμένα τουριστικά έξοδα των Ελλήνων.
Ωστόσο, ο κ. Abdalla δεν αγνόησε τη γενικότερη ανησυχία για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, επισημαίνοντας όμως ότι πλέον δεν υπάρχει προορισμός 100% ασφαλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημείωσε δε ότι πιστεύει ότι η κρίση έχει περάσει για την Αίγυπτο και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι τουριστικοί εταίροι της Αιγύπτου έχουν την ίδια άποψη, καθώς:
Έχουν αποκατασταθεί οι απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο στο Λούξορ της Αιγύπτου από τον Οκτώβριο. Παράλληλα και βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, η British Airways, η Easyjet, η Thomson Airways και η Thomas Cook Airways επανέρχονται με πτήσεις στην Αίγυπτο
Οι πτήσεις από τη Γερμανία και οι κρατήσεις αυξάνονται. Η Turkish Airlines αποκατέστησε τις πτήσεις προς το Sharm El Sheikh
Με την αλλαγή του κλίματος ο Αιγυπτιακός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε να επενδύσει 63 εκατομμύρια ευρώ σε μια διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση της Αιγύπτου, ώστε να επανέλθουν οι τουρίστες στα 14,7 εκατομμύρια αφίξεων του 2010. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διαφημιστική καμπάνια ύψους που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.
Σε παρουσίαση του στην ίδια εκδήλωση ο Περιφερειακός Διευθυντής της EGYPTAIR για την Ελλάδα και την Κύπρο, Salah Tawfik, είπε πως η αεροπορική εταιρεία τη Αιγύπτου συνδέει με 2 πτήσεις ημερησίως την Αθήνα με το Κάιρο και από εκεί με ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πραγματοποιούνται και 2 πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα με προορισμό την Αλεξάνδρεια. Υποστήριξε πως με τη δραστηριότητα της συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία πάνω από 3,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και έχει σημαντική συνεισφορά και στον εισερχόμενο τουρισμό προς την Ελλάδα, καθώς το οικονομικό έτος 2015-2016 μετέφερε 97.233 επιβάτες. Πρόσθεσε επίσης, ότι το προηγούμενο καλοκαίρι η EGYPTAIR πραγματοποίησε περισσότερες από 40 πτήσεις charter από το Κάιρο στη Σαντορίνη, κατά κύριο λόγο με κινέζους επιβάτες, ενώ για το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου την αεροπορική σύνδεση Κάιρου-Θεσσαλονίκης με 4 πτήσεις εβδομαδιαίως. Στρατηγική επιλογή της εταιρείας παραμένει πάντα η ενίσχυση της συχνότητας των υφιστάμενων δρομολογίων.
Ο κ. Tawfik σημείωσε ότι το δίκτυο του ομίλου αριθμεί 70 προορισμούς σε 60 χώρες, ωστόσο οι επιβάτες της ταξιδεύουν σε περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες, σε συνδυασμό με το δίκτυο της Star Alliance, στην οποία η εταιρεία συμμετέχει από τον Ιούλιο του 2008. Ετησίως διακινούνται με τα αεροσκάφη της εταιρείας περισσότερα από 9 εκατ. επιβάτες. Η EGYPTAIR παρέχει Internet σε όλες τις πτήσεις της, αλλά και σχεδιάζει τη βελτίωση του προγράμματος των πτήσεων της με ιδανικότερες ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων για τους επιχειρηματίες.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Tawfik, η εταιρεία είναι ίσως η μόνη στον κόσμο που θέλοντας να διευκολύνει τον επιβάτη, του παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία). Επιπλέον, υπενθύμισε ότι για τους επιβάτες όλων των πτήσεων, με ενδιάμεσο σταθμό το Κάιρο, η EGYPTAIR προσφέρει:

  • σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων
  • σε όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες Ο κ. Tawfik ανάπτυξε και το πλάνο επενδύσεων της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο, μέχρι το 2025 τα 80 σήμερα αεροσκάφη της, θα αυξηθούν σε 200 μέσω ενός ευρύτατου προγράμματος αναβάθμισης. Για τον Δεκέμβριο του 2016 αναμένεται η παραλαβή ενός Boeing 737-800 NG.
    Ο κ. Tawfik έθεσε ως ορόσημο για την EGYPTAIR το καλοκαίρι του 2017, καθώς η μέχρι τότε πορεία της, θα πιστοποιήσει την πλήρη ανάκαμψη των μεγεθών της.
    ΣΣ. Η φωτογραφία είναι από την παρουσία της Αιγύπτου στην φετινή Philoxenia.
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments