Τα τουριστικά τρένα και ο σιδηροδρομικός τουρισμός γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμαστε σε τρένα ειδικά διαμορφωμένα που πραγματοποιούν είτε ολιγόωρα ταξίδια σε διαδρομές ιδιαίτερου φυσικού κάλους είτε πολυήμερα ταξίδια προφέροντας παράλληλα διαμονή και διατροφή με όρους άνεσης και πολυτέλειας.
Για το λόγο αυτό, μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες του κόσμου, η γαλλική Accor, επαναφέρει μετά από 12 και πλέον χρόνια σε ενεργό δράση τον θρύλο των τουριστικών τρένων, το θρυλικό Orient Express.
Το 1883, η Sleeping Car Company ανέπτυξε ένα δίκτυο πολυτελών τρένων, το Orient Express. Σχεδόν 140 χρόνια μετά , η Accor ανακοίνωσε την επιστροφή αυτών των μυθικών ταξιδιών, από το 2023 με τη νέα της σειρά “La Dolce Vita”. Το όνομα επιλέχθηκε για να αναφέρεται στην ιστορική περίοδο της λάμψης, της χαράς της ζωής και της καλλιτεχνικής ζέσης που γνώρισε η Ιταλία τη δεκαετία του 1960.
Η Orient Express Dolce Vita θα έχει 6 πολυτελή τρένα μέχρι το 2025, προφέροντας ταξίδια σε όλη την Ιταλία, αλλά και τρεις διεθνείς προορισμούς: Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Σπλιτ.
Κάθε τρένο θα αναπαράγει την ατμόσφαιρα των ένδοξων χρόνων της La Dolce Vita και θα αποτελείται από 12 πολυτελείς καμπίνες, 18 Σουίτες και μία Prestige Σουίτα. Επιπλέον, το εστιατόριο θα συνεργάζεται με διεθνούς φήμης σεφ και σομελιέ ενώ τα Ιταλικά κρασιά θα πρωταγωνιστούν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments